Kwaliteit

Garnalen zijn het lekkerst als ze zo vers mogelijk gegeten worden. Om hiervoor te zorgen moeten de vangst, verwerking en distributie aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Bovendien is het een kwetsbaar voedingsmiddel. Voedselveiligheid is daarom cruciaal. Klaas Puul doet er alles aan om producten van een zo’n hoog mogelijke kwaliteit te leveren. Met behulp van een doordacht kwaliteitszorgsysteem beheersen wij alle risico’s. Klaas Puul is het enige bedrijf dat het hele kwaliteitsproces van A tot Z zelf beheert. Dus vanaf het moment dat de garnalen uit zee worden gehaald tot ze kant en klaar in de winkel liggen.

Voedsel veiligheid

Om aan de gestelde voedselveiligheidseisen te voldoen zet Klaas Puul diverse processen in: Kwaliteitszorgsysteem, Controle, Hygiëne, Koeling, Conservering en Verpakking.
Lees meer

Duurzaamheid

Klaas Puul ondersteunt diverse internationale initiatieven voor duurzaam gevangen, gekweekte en verwerkte garnalen. De bekendste hiervan zijn:
Lees meer

Certificaten

Een certificaat is een verklaring van een autoriteit over bedrijfsprocessen, voedselveiligheid en duurzaamheid. Regelmatig worden onze bedrijfsprocessen en zorgsysteem geaudit door Lloyd’s Register. Bovendien worden onze producten en processen getoetst aan strenge internationale normen als BRC en IFS.
Lees meer

Laboratorium

In onze productielocatie in Volendam bevindt zich een goed uitgerust laboratorium. Hier worden dagelijks monsters microbiologisch, fysisch en chemisch geanalyseerd en getoetst aan de voedselveiligheidseisen. Daarnaast werken we in ons laboratorium voortdurend aan productontwikkeling en onderzoeken wij hier nieuwe verwerkingstechnieken.
Lees meer

Verantwoord ondernemen

Samen met onze medewerkers en leveranciers doen wij er alles aan om op een verantwoorde manier om te gaan met de natuurlijke bronnen. Steeds vaker nemen wij gecertificeerde duurzaam gekweekte garnalen af, waarbij het milieu, de sociale omstandigheden en dierwelzijn beter gewaarborgd zijn.
Lees meer